Українською
Русский
logo firewood

Торцювання брикета

Іноді, частіше при експорті, покупець вимагає торцованний, або іншими словами обрізаний по краях, брикет.

Горить такий брикет звичайно так само, як і не обрізаний, але виглядає привабливіше.

 

 Необрізаний брикет
               Обрізаний (відторцьований) брикет
 неторцованный брикет торцованный брикет

 

 

 

Вирішувати задачу по торцюванню можна двома способами.

  1. Ручна обрізка за допомогою торцювальних верстатів.
  2. Обрізка автоматичною машиною.

Перший варіант не дуже підходящий спосіб, оскільки брикет спочатку обламується, витримується для остигання і тільки потім проходить торцювання. Тому собівартість брикета збільшується, а також певна його кількість йде у відходи.

Другий варіант передбачає використання автоматичної торцювальної машини. Вона працює «в зв'язці» з брикетуючим пресом і розрізає брикет по заданій довжині відразу ж після пресування.

 

              торцовочная машина торцовочная машина